Suzanne Kuiper | HR-directeur bij Amega

Ton komt al heel wat jaren in onze bedrijven om trainingen en coaching te verzorgen op het gebied van management development met name voor onze leidinggevenden in de service en aftersales.

Wat opvalt is dat Ton 100% gericht is op het realiseren van een coproductie met ons. Hij begrijpt door zijn vakkennis, zijn ruime ervaring in de automotive en zijn analytisch vermogen snel wat er aan de hand is en wat de specifieke behoeften van onze organisatie zijn. De trainingen die hij voor onze leidinggevenden verzorgt worden door iedereen als waardevol, prettig en praktisch ervaren. Hij weet een veilige sfeer te creëren waarin deelnemers zich prettig voelen en ook durven te leren en te experimenteren. En belangrijker nog, we zien de resultaten ook terug in de dagelijkse praktijk in o.a. de medewerkers-tevredenheidonderzoeken.

Door de jaren heen zijn we met elkaar gegroeid! IMPROVE verzorgt niet alleen trainingen voor ons, maar ook is Ton betrokken als moderator bij de rondetafelgesprekken met ons personeel. Individuele coaching, intervisie en verdere maatwerktrainingen staan de komende tijd op de planning.

Ik kan IMPROVE dan ook van harte aanbevelen! Wij zijn blij met de samenwerking en kijken samen verder in de toekomst wat we nog meer voor elkaar kunnen betekenen.

Mark Wezendonk | Manager After Sales

Onze Mensen Onze Kracht. Dat is de overtuiging waarmee we binnen GroeNoord de bedrijfsvoering runnen. Onze medewerkers zijn ons kapitaal en onze leidinggevenden zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, het boeien en binden. In het voorjaar 2018 zocht ik een partner die ons kon helpen om het middenkader after sales verder te ontwikkelen. Als onderdeel van onze groeistrategie wilde ik het team graag verder ontwikkelen op het gebied van leidinggevende vaardigheden. Improve Training & Coaching kwam tijdens de partnerselectie direct vertrouwd en kundig naar voren; de keuze was snel gemaakt. Anno 2020 kan ik zeggen dat de keuze voor Improve Training & Coaching nog steeds een schot in de roos is. Ton Megens van Improve maakt eenvoudig ‘contact’ met zowel een groep van 20 medewerkers als de individu tijdens 1-op-1 coaching. Zo spreekt hij bijvoorbeeld de taal van de leidinggevende tijdens een management training maar ook de taal van de techneut als hij een groep monteurs traint over onderlinge communicatie. Ton prikkelt tot nadenken, zoekt waar nodig de grenzen van medewerkers op en weet de aandacht gedurende de training vast te houden. Ik vind het mooi te zien hoe de hele groep steeds weer uitkijkt naar de volgende sessie. In de voorbereiding tot een training, of individueel coach traject, ervaar ik Ton als echte business partner. Hij probeert onze strategie en mijn behoefte daarbinnen goed te begrijpen om vervolgens een gepast voorstel te maken. Van concept tot implementatie loopt daardoor altijd gesmeerd.

Evert Kraaijenbrink Service manager

In 2018 heb ik kennisgemaakt met IMPROVE trainers. Daarna met de grondlegger van IMPROVE Training & Coaching, Ton Megens.

Tijdens deze kennismaking heb ik Ton uitgelegd dat ik als verandermanager de opdracht had om een service afdeling te veranderen van reactieve- naar proactieve dienstverlening. Het wederzijdse enthousiasme, visie en passie was aanstekelijk zodat wij met elkaar in contact bleven.

Eindelijk, in 2019 Q3 budget release! Ton (en zijn team) kan participeren in het lopende “operational excellence” programma.

Met zijn bijdrage heeft hij meegebouwd aan het fundament van “coöperatief veranderen”. Koplopers binnen een team staan op en gaan als tutors collegae in de veranderingen meenemen. De INSIGHTS DISCOVERY workshops heeft gezorgd dat, wat ik als manager begonnen was, door het service team overgenomen kon worden, om door henzelf te laten afmaken.

Ton adopteert een strategie waardoor een naadloze samenwerking ontstaat. In deze samenwerking zorgt hij dat weerstand binnen het team weggenomen wordt of faciliteert hij onderlinge reflectie. Deze reflectie was (on)gevraagd voor iedereen in deze transitie van toepassing, dus ook op mij.

Ton noemt zich trainer en coach. Ik noem hem een partner in veranderprojecten, waar hij de strategie en visie adopteert en versterkt om vervolgens dan pas aan de slag te gaan als trainer en coach.

Ronald Bos | Business Unit manager

“Zeer fijne samenwerking”

Een aantal jaren gelden waren wij binnen onze organisatie op zoek naar een trainer/coach om de verschillende functies in sales en management te begeleiden met als doel het niveau op een hoger plan te brengen.

Nadat wij in contact kwamen met Ton Megens zijn wij als organisatie een samenwerking aan gegaan waar we zeer tevreden over waren. Nu wordt Ton al een aantal jaar ingezet op diverse afdelingen.

Ik merkte al snel op dat Ton een persoon is die snel tot de kern van een probleem komt waar hij vervolgens mee aan de slag gaat op een manier die heel natuurlijk is. De medewerkers nemen Ton al snel in vertrouwen waardoor men zich kwetsbaar opstelt. Deze kwetsbaarheid zorgt er voor dat er snel gewerkt kan worden aan de aandachtspunten. Dat is fijn voor zowel werkgever als werknemer. Ton wordt geaccepteerd door de medewerkers en werkt niet vanuit 100% theorie. De mix tussen theorie en praktijk zorgt er voor dat een training dynamisch wordt waarbij een ieder actief deelneemt. De resultaten zijn positief en we merken in praktijk dat medewerkers hier voordeel uit halen en sterker in de functie  worden.

De betrokkenheid tijdens een coaching traject is groot waarbij de deelnemer zich begrepen voelt en samen met de coach aan de slag gaat om verbeteringen tot stand te brengen.  Als organisatie zijn wij zeer content als het om de diensten van Improve Training & Coaching gaat.

Barbara MichelsZiekenhuis Nijmegen

“Ik kijk met veel plezier terug op het traject dat ik met Ton heb gevolgd via Improve. Eerst in de één op één management coaching, daarna ook met de team trainingen binnen mijn afdeling in het CWZ. Ton heeft onze afdeling en mijzelf verder geholpen met de vraagstukken die wij hadden rondom samenwerking en aansturing. Ton is een prettig persoon om mee samen te werken. Coachend zeer sterk, scherp in de wedstrijd, maar altijd met de nodige humor. Heel erg bedankt nogmaals Ton”.

Richard de Vlieger | Directeur eigenaar van Heftruckservice de Vlieger B.V.

“Ton is een positief ingesteld persoon waarbij je je snel op je gemak voelt, iemand met een geweldig situationeel inlevingsvermogen en veel praktijkkennis.
Ton geeft je tijdens trainingen direct duidelijke kritische opbouwende feedback.
De trainingen die wij hebben gedaan waren verhelderend en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van onze medewerkers en ons bedrijf.
Ik/wij werken al jaren prettig met hem samen!”

Dennis Schuurman | Parts Sales Manager South America

Direct bij de start van mijn sales carrière ben ik direct in aanraking gekomen met Ton. Het traject wat ik destijds onder leiding van Ton zowel klassikaal als ‘learning on the job’ heb mogen volgen, is voor mij absoluut de start geweest naar de vorming van de Sales Manager die ik nu ben. Ton zijn vakkundige expertise in combinatie met zijn directe benadering van mij als persoon heb ik als heel erg prettig ervaren. Gedurende mijn carrière is het contact gebleven waarbij Ton mij soms nog eens de goede kant wist te duwen terwijl ik zelf niet bewust in de gaten had dat dit gebeurde. Het is heel prettig om af en toe zaken te bespreken met de man waarbij alles voor mij begonnen is.

Ivo Santegoets | ISG Consultancy

Tijdens mijn werk als accountmanager ben ik door Ton getraind en gecoacht.

De kracht van Ton zit hem in zijn persoonlijke aanpak en vertaalslag naar de praktijk. Met behulp van video-opnamen geeft hij je feedback over hoe je communiceert en handelt. Hij weet je daarbij heel goed te challengen op je verbeterpunten, zodat je er zelf bewust van bent en kunt verbeteren. Tijdens de coaching ‘on the road’ gaat hij samen met je op pad om (koude) acquisitie te doen, zodat hij je ook daarbij direct feedback kan geven en sturen in de goede richting. Na de training had ik een veel beter beeld van mijzelf hoe ik overkom op nieuwe en bestaande klanten en kon ik veel effectiever nieuwe klanten aanboren en was ik sterker geworden in het closen van een deal.

Kortom, ik heb de training van Ton als zeer prettig en doelmatig ervaren. Een echte aanrader!