Suzanne Kuiper | HR-directeur bij Amega

Ton komt al heel wat jaren in onze bedrijven om trainingen en coaching te verzorgen op het gebied van management development met name voor onze leidinggevenden in de service en aftersales.

Wat opvalt is dat Ton 100% gericht is op het realiseren van een coproductie met ons. Hij begrijpt door zijn vakkennis, zijn ruime ervaring in de automotive en zijn analytisch vermogen snel wat er aan de hand is en wat de specifieke behoeften van onze organisatie zijn. De trainingen die hij voor onze leidinggevenden verzorgt worden door iedereen als waardevol, prettig en praktisch ervaren. Hij weet een veilige sfeer te creëren waarin deelnemers zich prettig voelen en ook durven te leren en te experimenteren. En belangrijker nog, we zien de resultaten ook terug in de dagelijkse praktijk in o.a. de medewerkers-tevredenheidonderzoeken.

Door de jaren heen zijn we met elkaar gegroeid! IMPROVE verzorgt niet alleen trainingen voor ons, maar ook is Ton betrokken als moderator bij de rondetafelgesprekken met ons personeel. Individuele coaching, intervisie en verdere maatwerktrainingen staan de komende tijd op de planning.

Ik kan IMPROVE dan ook van harte aanbevelen! Wij zijn blij met de samenwerking en kijken samen verder in de toekomst wat we nog meer voor elkaar kunnen betekenen.

Mark Wezendonk | Chief Financial Officer bij GroeNoord

Onze Mensen Onze Kracht. Dat is de overtuiging waarmee we binnen GroeNoord de bedrijfsvoering runnen. Onze medewerkers zijn ons kapitaal en onze leidinggevenden zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, het boeien en binden.

In het voorjaar 2018 zocht ik een partner die ons kon helpen om het middenkader after sales verder te ontwikkelen. Als onderdeel van onze groeistrategie wilde ik het team graag verder ontwikkelen op het gebied van leidinggevende vaardigheden. Improve Training & Coaching kwam tijdens de partnerselectie direct vertrouwd en kundig naar voren; de keuze was snel gemaakt.

Anno 2022 kan ik zeggen dat de keuze voor Improve Training & Coaching nog steeds een schot in de roos is. Ton Megens van Improve maakt eenvoudig ‘contact’ met zowel een groep van 20 medewerkers als de individu tijdens 1-op-1 coaching. Zo spreekt hij bijvoorbeeld de taal van de leidinggevende tijdens een management training maar ook de taal van de techneut als hij een groep monteurs traint over onderlinge communicatie. Ton prikkelt tot nadenken, zoekt waar nodig de grenzen van medewerkers op en weet de aandacht gedurende de training vast te houden.

Het is mooi te zien hoe de hele groep steeds weer uitkijkt naar de volgende sessie. In de voorbereiding tot een training, of individueel coach traject, ervaar ik Ton als echte business partner. Hij probeert onze strategie en mijn behoefte daarbinnen goed te begrijpen om vervolgens een gepast voorstel te maken. Van concept tot implementatie loopt daardoor altijd gesmeerd.

Ronald Bos | Business Unit manager

“Zeer fijne samenwerking”

Een aantal jaren gelden waren wij binnen onze organisatie op zoek naar een trainer/coach om de verschillende functies in sales en management te begeleiden met als doel het niveau op een hoger plan te brengen.

Nadat wij in contact kwamen met Ton Megens zijn wij als organisatie een samenwerking aan gegaan waar we zeer tevreden over waren. Nu wordt Ton al een aantal jaar ingezet op diverse afdelingen.

Ik merkte al snel op dat Ton een persoon is die snel tot de kern van een probleem komt waar hij vervolgens mee aan de slag gaat op een manier die heel natuurlijk is. De medewerkers nemen Ton al snel in vertrouwen waardoor men zich kwetsbaar opstelt. Deze kwetsbaarheid zorgt er voor dat er snel gewerkt kan worden aan de aandachtspunten. Dat is fijn voor zowel werkgever als werknemer. Ton wordt geaccepteerd door de medewerkers en werkt niet vanuit 100% theorie. De mix tussen theorie en praktijk zorgt er voor dat een training dynamisch wordt waarbij een ieder actief deelneemt. De resultaten zijn positief en we merken in praktijk dat medewerkers hier voordeel uit halen en sterker in de functie  worden.

De betrokkenheid tijdens een coaching traject is groot waarbij de deelnemer zich begrepen voelt en samen met de coach aan de slag gaat om verbeteringen tot stand te brengen.  Als organisatie zijn wij zeer content als het om de diensten van Improve Training & Coaching gaat.

Barbara MichelsZiekenhuis Nijmegen

“Ik kijk met veel plezier terug op het traject dat ik met Ton heb gevolgd via Improve. Eerst in de één op één management coaching, daarna ook met de team trainingen binnen mijn afdeling in het CWZ. Ton heeft onze afdeling en mijzelf verder geholpen met de vraagstukken die wij hadden rondom samenwerking en aansturing. Ton is een prettig persoon om mee samen te werken. Coachend zeer sterk, scherp in de wedstrijd, maar altijd met de nodige humor. Heel erg bedankt nogmaals Ton”.

Pieter Jacobs | Managing Director

Enige geleden hebben wij Ton onder de arm genomen om enkele groei en verbeterpunten in ons bedrijf mee aan te pakken. Na enkele gesprekken had hij snel een goed beeld van onze organisatie en onze noden. Samen hebben we dan het te volgen traject uitgestippeld en flexibel bijgestuurd waar nodig. Ton heeft ons hierbij ondersteund in rekrutering,  individuele coaching alsook management coaching. Het gehele proces is ons uitstekend bevallen. Ton is kritisch en opbouwend stelt de juiste vragen en zorgt voor een aangename dynamiek. Hij bewaakt ieders grenzen zodat er steeds een constructieve sfeer heerst. Ton zet de dingen in beweging en daar maken we nog steeds gebruik van. Het traject is nog niet afgerond maar de veranderingen zijn al wel zichtbaar. Kortom: het is prettig samenwerken met resultaat!

Richard de Vlieger | Directeur eigenaar van Heftruckservice de Vlieger B.V.

“Ton is een positief ingesteld persoon waarbij je je snel op je gemak voelt, iemand met een geweldig situationeel inlevingsvermogen en veel praktijkkennis.
Ton geeft je tijdens trainingen direct duidelijke kritische opbouwende feedback.
De trainingen die wij hebben gedaan waren verhelderend en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van onze medewerkers en ons bedrijf.
Ik/wij werken al jaren prettig met hem samen!”

Dennis Schuurman | Country Parts Manager The Netherlands & Nordics

Direct bij de start van mijn sales carrière ben ik direct in aanraking gekomen met Ton. Het traject wat ik destijds onder leiding van Ton zowel klassikaal als ‘learning on the job’ heb mogen volgen, is voor mij absoluut de start geweest naar de vorming van de sales gedreven manager die ik nu ben. Ton zijn vakkundige expertise in combinatie met zijn directe benadering van mij als persoon heb ik als heel erg prettig ervaren. Gedurende mijn carrière is het contact gebleven waarbij Ton mij soms nog eens de goede kant wist te duwen terwijl ik zelf niet bewust in de gaten had dat dit gebeurde. Het is heel prettig om af en toe zaken te bespreken met de man waarbij alles voor mij begonnen is.