Ton Megens

Trainer | coach | adviseur

“Klanten waarderen dat ik de vinger op de zere plek durf te leggen.”

Ton is de oprichter van IMPROVE. Met zijn drijfveer om mensen en organisaties in beweging te krijgen, startte hij in 2008 zijn eigen trainingsbureau voor sales en management. De automotive branche, leasing- en kapitaalgoederensector kent hij door en door.

Waardevolle gesprekspartner

“Mijn eerlijkheid wordt op prijs gesteld. Juist als ik de pijnpunten weet, kan ik mensen, teams en organisaties helpen te veranderen en béter te worden. Ook wanneer ik al langere tijd over de vloer kom, inspireer ik klanten steeds opnieuw met een andere kijk op zaken. Zo borg ik het vasthouden van de juiste koers.

Service excellence is meer en meer de onderscheidende succesfactor. Die uitzonderlijke klantbeleving is precies waar ik voor sta. Groei en succes vraagt om een continu ontwikkelproces voor blijvend resultaat. Daar help ik jou en je team graag verder mee.”

Succesvol veranderen

“Als ‘Insights practitioner’ ben ik gecertificeerd om de kleurentaal van Insights Discovery te gebruiken. Hiermee maak ik communicatiestijlen, gedrag en talenten herkenbaar. Dit geeft inzicht in persoonlijkheden en kansen die makkelijker tot betere resultaten leiden. Daarnaast ben ik ook Talent Management Analyse (TMA)  gecertificeerd. TMA geeft meer inzicht in de ontwikkelbaarheid van talenten. TMA wordt door IMPROVE veel gebruikt bij assessments, carrière adviezen etc.

Benieuwd naar mijn persoonlijkheidskleur? Zelf word ik gedreven door de kleur oranje, een mix van rood en geel. Hoe kan het ook anders, ik werk graag met mensen en heb in de loop van mijn trainingsjaren een relevant netwerk opgebouwd. In persoonlijke gesprekken ben ik toegankelijk en stel ik mensen op hun gemak. Maar als het nodig is, schakel ik van geel naar rood… probeer het eens anders: dare to improve!”