Dennis van der Heijden

trainer | coach trainingsacteur

“Wie ervoor openstaat om gebaande paden te verlaten, krijgt waardevolle inzichten.”

Op zijn eigen wijze weet onze trainer Dennis de aandacht van deelnemers vast te houden. Hij vergelijkt zichzelf weleens met Pietje Bell: met hem valt er wat te beleven. Want door zijn trainingen levendig en interactief te maken, raken mensen betrokken. Wat ons betreft de voorwaarde voor een leerzame omgeving. Samen met de opdrachtgever gaat hij de verantwoordelijkheid aan om het einddoel te bereiken. Hoe hij dat precies doet, blijft verrassend. In elk geval met een portie lef en een vleugje humor.

Raken vanuit een andere blik

“Mensen en organisaties ontwikkelen zich op verschillende manieren. Al vroeg wekte dat onbewust mijn interesse. Nadat ik mijn eigen veerkracht voor nieuwe dingen had ontdekt, ben ik anderen gaan helpen ook het nodige zelfvertrouwen voor verandering te ontwikkelen. Om jou, je team of organisatie een stap verder te brengen.

Met mijn achtergrond in het bedrijfsleven voel ik snel aan wat zich ‘onder de tafel’ afspeelt. Mensen willen invloed hebben op wat er gebeurt. Door ze te betrekken en vanuit een ander perspectief te raken, krijg je de boel in beweging. En Net als IMPROVE sta ik voor succesvolle verbetertrajecten, door de interactie tussen alle betrokkenen te triggeren.”

Spelenderwijs aan het denken zetten

“Zolang we samen ergens voor gaan, is geen trainingsthema of leerdoel te gek. Daarbij gebruik ik keer op keer bewezen methoden en technieken die het leren leuker en gemakkelijker maken. Zo geeft mijn kennis van arbeids- en organisatiepsychologie relevante diepgang. Ook ben ik gecertificeerd om het instrument van Insights Discovery toe te passen, een uitkomst bij het geven van feedback op verschillend gedrag. Deze invalshoek geeft de deelnemers inzicht en houvast om elkaar beter te begrijpen. En wanneer we daarmee experimenteren, komt mijn ervaring als trainingsacteur goed van pas.

Het zal je niet verbazen dat mijn trainersstijl zich kenmerkt door bruisende energie. Vol enthousiasme en een tikkeltje rebels ga ik de interactie aan. Maar dus wel op een bewuste en onderbouwde manier, luisterend naar alle betrokkenen. Dit schept een prettige en veilige setting, zodat ook confronterende leermomenten positief ervaren worden. Ik ben nieuwsgierig naar jouw vraagstuk en open graag een nieuwe wereld. Wie durft?!”

Benieuwd wat Dennis kan betekenen? Neem contact met ons op.