Onze opdrachtgever is een professionele organisatie die sinds haar oprichting gespecialiseerd is in de import en distributie van batterijen en batterijladers voor o.a. de interne transportmiddelen. Het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke batterijspecialist in de Benelux. Tot hun klanten behoren belangrijke ondernemingen uit diverse marktsegmenten die dagelijks voor duizenden voertuigen en machines op hun producten en diensten een beroep doen. Zij onderscheiden zich voornamelijk door de  excellente klantgerichtheid en hun technische kennis!

Ter versterking van het Nederlands Sales Team zijn wij op zoek naar een:

Key Account Manager Intern Transport

Functie 

In deze functie krijg je na verloop van tijd een belangrijke bestaande klantenportefeuille en een brede commerciële verantwoordelijkheid in geheel Nederland.

Binnen dit werkterrein ben je verantwoordelijk voor het commercieel-technisch onderhouden en uitbreiden van nauwe contacten met Intern transport leveranciers. Dit zijn vaak grote spelers op OEM- en op dealerniveau als ook eindgebruikers. Natuurlijk ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de omzet en het rendement voor zowel nieuw- als vervangmarkt projecten in dit klantensegment.

Bij de klanten bied je naast de batterijen een totale technische oplossing aan inclusief laadtechniek en de inrichting van batterijlaadruimtes. Bovendien introduceer en verkoop je de innovatieve en beproefde onderhoudsconcepten.

Daarnaast identificeer je nieuwe projecten in de markt met veel potentie zoals de ontwikkeling en uitbreiding van logistieke centra in Nederland.

Je bent verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de Nederlandse omzet waarvan een groot deel bij bestaande accounts wordt gerealiseerd. Daarnaast blijft het “hunten” van nieuwe projecten en klanten een belangrijk deel van je taak uitmaken.

Je weet van aanpakken en staat je ‘mannetje’ tijdens complexere project-onderhandelingen.

Je gaat je verdiepen in de bestaande batterij- en laadtechnologieën om zo op korte termijn zelf je klanten en prospects commercieel en technisch te woord te kunnen staan, te adviseren en te ondersteunen.

Door de diversiteit en complexiteit van de producten en projecten krijg je natuurlijk ondersteuning van een gespecialiseerd  binnendienstteam voor aanvullende productkennis en offertes.

Om je snel en goed in te zetten krijg je in de eerste periode een trainingstraject aangeboden om jouw productkennis te vergroten en de organisatie beter te leren kennen.

FUNCTIE-EISEN

 • Een HBO niveau richting elektrotechniek aangevuld met commerciële ervaring.
 • Tenminste drie jaar bewezen relevante ervaring in de B2B projectverkoop van industriële/technische producten.
 • Kennis van de energie opslag (batterijen) oplossingen is een pré, affiniteit is een must! Een trainingstraject is onderdeel van de inwerkperiode.
 • Een commercieel gedreven hunter met een winnaarsmentaliteit, kan resultaten boeken en zoekt actief nieuwe klanten;
 • Ervaring met grotere bedrijfsstructuren, hun werking en het in kaart brengen van projecten en DMU’s;
 • Capabel om zelf project- en klanten leads/verkoopacties te signaleren en op te volgen.
 • Ziet zelf nieuwe kansen, en na overleg met de Sales Manager, actieplannen opstellen en coördineren;
 • Kan commercieel technische presentaties bij grote opdrachtgevers geven en commerciële discussie voeren met technische opdrachtgevers op een hoger niveau.
 • Kan door gebruik van commerciële en technische kwaliteiten prospects en klanten winnen;
 • Gewend om met KPI’s te werken;
 • Sterk analytisch inzicht en marktkennis;
 • Capabel om verkoopacties te voeren die op korte- en lange termijn in nieuwe bijkomende verkoop resulteren.

HET AANBOD

Een functie vol afwisseling en uitdagingen in een prima gestructureerd bedrijf dat persoonlijke groei hoog in het vaandel draagt. Wij bieden je een contract van onbepaalde duur, een competitief verloningspakket, een lease-auto en een opleidingsbudget.

Ben jij die key accountmanager die wij zoeken én voldoe je aan de functie-eisen? Dan nodigen wij je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Misschien word jij diegene die gaat bijdragen aan de groei én het succes van dit mooie bedrijf.

Jouw sollicitatiebrief en CV kun je richten aan info@improverecruitment.nl.

De werving en selectieprocedure is volledig uitbesteed aan IMPROVE.  Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie? Bel met Ton Megens 06-24346140 of mail naar info@improverecruitment.nl.