PLAY@WORK

In mijn introtekst op deze website schrijf ik niet zonder reden ‘klanten steeds opnieuw inspireren met een andere kijk op zaken’ en daag ik uit om het eens anders te proberen onder het motto ‘dare to improve’.
En zo daag ik ook mezelf steeds weer uit en zoek ik naar nieuwe krachtige en effectieve vormen die bijdragen aan de doelen van mijn klanten. Zo is de samenwerking met Play@Work tot stand gekomen.

Play@Work heeft als doel organisaties op speelse en eigenwijze manier te ondersteunen in verandering. De kracht van het theater brengen zij naar de werkvloer met ervarende werkvormen als creatief, krachtig en effectief veranderinstrument.

Play@Work wordt vaak gevraagd mee te denken bij vraagstukken als we als bedrijf of team creatiever, pro-actiever, innovatiever, transparanter, coöperatiever, gepassioneerder, ondernemender, klantgerichter willen worden. Dat is wat veel organisaties wensen. En gelijk hebben ze! Veel bedrijven hebben geen keus en moeten bewegen om relevant te blijven.

Echter ‘een probleem laat zich enkel oplossen vanuit een andere werkelijkheid dan waarin het ontstaan is’ schijnt Einstein ooit gezegd te hebben. En dat is mooi gezegd maar probeer het maar eens, een andere werkelijkheid creëren. Dat vraagt verbeeldingskracht en doet een beroep op ons creatieve vermogen. Twee termen die, terecht, veel in verband worden gebracht met de wereld van de kunsten en die tegelijkertijd steeds vaker klinken op de werkvloer. Creativiteit staat hoog genoteerd in de top 10 van vaardigheden voor de toekomst. Echter, het valt niet altijd mee creatief op de werkvloer te zijn. Immers; we moeten ons wel conformeren aan de bestaande systemen. Hoog tijd dus om de ‘kunstenaar’ op de werkvloer toe te laten en samen op zoek te gaan naar die nieuwe werkelijkheid.

“Vertel me en ik luister, laat me zien en ik kijk, laat me beleven en ik leer”

Door middel van interactieve theatrale werkvormen op de werkvloer maakt Play@Work veranderingen bespreekbaar en dragen ze bij aan bewustwording. Er wordt als het ware een spiegel voorgehouden waarbij het duidelijk wordt welke rol de betrokkenen spelen bij het in stand houden van patronen. Daarmee houdt het niet op. Je ervaart ook welke drijfveren, onzekerheden, angsten en verborgen ambities er onder tafel spelen in jouw bedrijf door in de huid van de ander te kruipen. Hierbij doen de acteurs van Play@Work een beroep op alle zintuigen om daadwerkelijk te laten beleven wat er bij de ander speelt. De deelnemers worden geraakt en dat schept ruimte voor nieuwe werkelijkheden die nodig zijn voor de volgende stap in de verandering.

Play@Work is een initiatief van Dennis van der Heijden en Mark van der Zwan. Beiden hebben een eigen trainingspraktijk.

Mark is trainer en regisseur met een achtergrond als ingenieur. Analytisch sterk en gedreven om iedereen een stem te geven. “Het mooiste theater prikkelt, schuurt en verrast. Het biedt je nieuwe perspectieven en nodigt uit tot gesprek en verbinding”.

Dennis raakte gedurende zijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven geboeid door het menselijk gedrag in organisaties en de wijze waarop mensen leren en ontwikkelen. Vanuit zijn interesse verdiepte hij zich in de arbeids- & organisatiepsychologie, bekwaamde zich in het vak van trainer en stelde zich ten doel de kracht van het theater naar de werkvloer te brengen.

Bezoek ook de website; www.playatwork.info