Marcel Minheere

loopbaancoach

Als teamguide, om een team weer in de juiste “flow”te krijgen, en als loopbaan- en outplacementcoach weet Marcel zeer goed om te gaan met mentale veranderingen en de weerstand die dit soms kan veroorzaken. Hij werkt vanuit het perspectief dat ieder mens, ook als manager en medewerker zijn eigen toekomst, en daarmee van zijn team, positief kan beïnvloeden door in actie te komen richting de toekomst. Goed en eerlijk te (leren) kijken naar jezelf en wat je inbreng is in een team. Vertrouwen, een respectvolle open en eerlijke communicatie zijn sleutelwoorden in het proces tot groei en ontwikkeling. Marcel werkt altijd in co-creatie met de opdrachtgever en de betrokken medewerker(s). Zijn interventies zijn gericht op het creëren van duidelijkheid en het (weer) in actie komen van zijn kandidaten.

De optelsom van echte samenwerking én naar het beste resultaat toe werken doe je door het nemen van eigen verantwoordelijkheid en je plannen in daden om te zetten.

Zakelijk vanuit the human touch.

Een tevreden opdrachtgever en een tevreden kandidaat, de beste reclame die er bestaat.

Marcel heeft een uitgebreide ervaring in loopbaan- en outplacementtrajecten met een (tot nu toe) 100% score. Hij gebruikt diverse coachingstechnieken en -methodieken zoals Insights Discovery en NLP. Zijn interventies zijn altijd gericht op “een betere versie van jezelf”.

Onze aanpak:

Elk nieuw traject ga ik aan met veel vertrouwen, mentale rust, kracht en een gedegen voorbereiding. Ik werk altijd vanuit een duidelijk met de opdrachtgever afgesproken opdracht.

Als zakelijk mindset-trainer, en outplacementcoach, want het is echt het resetten van je mind, ga ik verder en dieper dan alleen de zogenaamde symptoombestrijding.  In mijn interviews, oefeningen en afspraken met opdrachtgevers en kandidaten leg ik de focus op vertrouwen, volledig commit-ment van alle betrokkenen, open communicatie en het accepteren van eigenaarschap. Ik streef naar het optimale eindresultaat; of het co-creëren van een verbeterde interne samenwerking en dito resultaat en het borgen daarvan natuurlijk, of een respectvol afscheid via bijvoorbeeld outplacement.

Door de overeenkomsten in onze kijk op zakelijke groei, ontwikkeling van mensen en het borgen daarvan, vullen de dienstverlening van IMPROVE en mijn unieke expertise elkaar naadloos aan. IMPROVE en ik gaan voor een optimaal resultaat. Met een gedegen analyse, een duidelijk afgesproken doel met plan van aanpak komt er eindelijk een oplossing in zicht waar zowel opdrachtgever als kandidaat zich in kunnen vinden.

De kracht van het coaching contract:

Ik leg iedere kandidaat een coaching contract voor. Natuurlijk is het een juridisch document maar de échte kracht zit hem in het symbolisch nemen van eigen verantwoordelijkheid. Het accepteren van het coaching contract zorgt voor borging van de juiste mindset, vanaf de aanvang van dit vaak “life changing event”. Het boost jouw eigen verantwoordelijkheid en is richtinggevend. Er is natuurlijk ruimte voor rouw door het verlies van je baan, maar de focus en daarmee jouw acties komen te liggen in en op de toekomst.

Wat ik regelmatig van mijn kandidaten hoor tijdens trainingen en individuele trajecten, is dat ik blijkbaar makkelijk en authentiek met de mens achter de manager of medewerker in contact ben. Hierdoor komen we veel sneller tot de kern. En uiteindelijk echt tot actie overgaan, jezelf beter leren kennen, je mindset blijvend en positief beïnvloeden.

Het is mijn overtuiging dat iedereen in staat is tot natuurlijke groei en ontwikkeling, ongeacht leeftijd of achtergrond, als je daarbij op een positief prikkelende manier wordt uitgedaagd. Of de toekomst nu binnen of buiten de organisatie komt te liggen.

Het geeft een zeer voldaan en dankbaar gevoel om zo vaak al beide partijen naar volle tevredenheid te hebben kunnen helpen. Met een no-nonsense aanpak waar ik ook nog elke dag leer van mijn ervaringen als coach en trainer.

Het resultaat ligt altijd in de toekomst

Mijn opdrachtgevers kiezen voor resultaat, en daarom kloppen ze bij me aan.

Voor ieder mens achter de manager of medewerker is er perspectief. Ik faciliteer met passie en plezier dit mooie en belangrijke proces van mentale verandering. Als je de dingen anders gaat doen, krijg je een ander resultaat. Jij bepaalt de richting van een duidelijk gekozen toekomstbeeld zodat de noodzakelijke stappen gezet worden. Actie leidt namelijk altijd tot resultaat!

 

Verder kennismaken met Marcel? Maak gerust een afspraak.