Claire Hinse

Trainer | coach

“Ik hoor vaak terug dat deelnemers zich op hun gemak voelden. In die prettige en vertrouwde sfeer stellen mensen zichzelf sneller open.”

Onze trainer Claire begon haar loopbaan in werving en selectie, waar de focus meteen lag op klantcontact en relatiebeheer. In haar leidinggevende rol wist ze anderen te inspireren met haar klantgerichte werkwijze. Zo ontdekte ze dat het opleiden van mensen bij haar paste. Enthousiast als ze is, bleef haar talent niet onopgemerkt. Terwijl haar liefde voor het trainersvak was ontstaan, greep Claire de kans om professioneel trainer te zijn.

Klantgerichte communicatie voor iedereen

“De kneepjes van het vak leerde ik als trainer bij een trainingsbureau. De kracht van communicatie werd de rode draad in mijn trainingen. Bijna elke organisatie heeft met klantcontact te maken en optimale service wordt steeds belangrijker. Niet alleen naar buiten toe, maar ook tussen teams en collega’s onderling. Dat maakt mijn werk betekenisvol voor allerlei branches en beroepen. Van monteurs tot consultants en magazijnmedewerkers tot customer service medewerkers.

Omdat de dagelijkse praktijk er voor iedereen anders uitziet, zijn mijn trainingen altijd op maat en gaan we met specifieke leerdoelen aan de slag. Denk aan klantgericht telefoneren of effectiever samenwerken. Het is maar net waar de wens en behoefte tot verbetering ligt.

Het doel van de training is dat deelnemers nieuwe kennis en vaardigheden opdoen die ze vervolgens direct kunnen toepassen in hun eigen praktijk.”

Elkaar begrijpen is de kunst van communiceren

“Bij IMPROVE geloven we in de kleurentaal van Insights Discovery. Ik ben gecertificeerd Insights Discovery trainer en kan dit instrument inzetten tijdens mijn trainingen.

Insights Discovery is een eenvoudig en begrijpelijke kleurenmodel, dat in combinatie met een eigen persoonlijk profiel mensen meer inzicht geeft in zichzelf en de ander. Vanaf dat zelfinzicht kunnen ze gemakkelijker afstemmen op en verbinding maken met anderen. Dit kunnen bijvoorbeeld collega’s en/of klanten zijn. Het vormt een sterke basis voor effectieve samenwerking en communicatie.

De kleurtaal komt tot uiting in mijn trainingen, passend bij de sfeer van het moment. De rode stijl helpt om doelen scherp te houden en met groen geef ik deelnemers een prettig en veilig gevoel. In een vertrouwde omgeving durven mensen meer van zichzelf te laten zien, de basis voor persoonlijke ontwikkeling. Voor de nodige structuur zet ik mijn blauwe energie in. Verder vind ik dat een training vooral leuk, praktisch en interactief moet zijn. Daarvoor laat ik graag geel stralen: echt effect bereik je door te leren met plezier!”

Spreekt de aanpak van Claire jou aan? Laten we kennismaken